FEEST VRIJZINNIGE JEUGD - Voor ouders

FEEST VRIJZINNIGE JEUGD 2020 - AFGELAST #WIJZIJNHELDEN

Beste Feesteling,

Met spijt in het hart moeten wij je vertellen dat het Feest Vrijzinnige Jeugd 2020 niet kan doorgaan zoals we het gepland hadden. Dat is jammer, maar de maatregelen tegen COVID-19 – je weet wel, dat vervelende coronavirus – treffen alle mensen. Nu met heel veel feestelingen en hun ouders en grootouders samenkomen, zou geen goed idee zijn.

Je hoorde vast al wat dit jaar het thema van het Feest Vrijzinnige Jeugd is: Wij zijn helden! Vandaag tellen we ontzettend veel helden aan het werk. Dokters, verpleegkundigen, politiemensen en alle mensen die ervoor zorgen dat je snel weer naar school kan en met je vrienden optrekken. Ook jij kan nu een held zijn! Door de bijzondere regels te volgen, door anderen te helpen en gewoon door je superzelf te zijn.
Een groot feest houden lukt nu even niet, maar natuurlijk laten we je niet met lege handen gaan. We denken hard na over wat er wel nog mogelijk is eens de scholen weer opengaan en alles zijn normale gangetje gaat. Je leerkracht niet-confessionele zedenleer en de website van Het Geuzenhuis houden je op de hoogte. Hadden je ouders al betaald voor de receptie, dan krijgen ze dat geld uiteraard terug.

En onthoud: niet alle helden dragen een cape. Ook jij kan een held zijn in je eigen verhaal.

Els Hoogstoel, voorzitter Feest Vrijzinnige Jeugd GentBlijf op de hoogte van alle updates via de website , nieuwsbrief of Facebookpagina van het Geuzenhuis. 

Feest Vrijzinnige Jeugd Gent 2020

We stellen het kind centraal. Geen oeverloze ceremonie of vooraf ingestudeerde toneeltjes, maar bijna tweehonderd kinderen die zich bruisend van energie uitleven op het podium. Wie meedoet aan het Feest Vrijzinnige Jeugd Gent, bepaalt zélf hoe zijn of haar dag eruit zal zien. 

Hoe gaat het in zijn werk? In de voormiddag kunnen alle Feestelingen een workshop naar keuze volgen. Elk jaar stellen we met zorg een uitgebreide keuzelijst samen, vol met workshops die zinderen van creativiteit, muzikaliteit en jeugdige energie. Onontgonnen talenten of een nieuwe hobby ontdekken, jezelf overwinnen, schitteren en veel plezier beleven, het kan allemaal op ons Feest.

’s Middags worden de ouders en familieleden uitgenodigd op de grote zaalshow, waar de kinderen laten zien wat ze die dag bijgeleerd hebben en waar de leerkrachten zedenleer samen met de Feestelingen, vanuit hún wereld, ervaringen, teksten en ideeën, zorgen voor een zinvolle omkadering en stilstaan bij wat deze dag betekent. Samen vieren is leuk, en door het Feest Vrijzinnige jeugd te vieren laten kinderen, jongeren en volwassenen aan elkaar zien dat ze niet alleen staan in hun vrijzinnig-humanistische overtuiging. 

Na het spektakel nodigen we iedereen uit op een uitgebreide receptie met broodjes en drankjes.