­GEANNULEERD | ROMEREEKS: Militair


 

 

Omwille van de nieuwste coronamaatregels is het verplicht op uw inschrijving op voorhand te reserveren en betalen. Dit gaat gemakkelijk via de Inschrijfknop op deze pagina, waarna u wordt doorverwezen naar Eventbrite om tickets te bestellen (€5 niet-leden, €3 leden). Indien er zich een probleem voordoet of u verdere vragen heeft: aarzel dan niet om jasmin@geuzenhuis.be zo snel mogelijk te contacteren en zo komen we samen tot een oplossing. Bedankt voor uw begrip. 

 
 

VALT ER NOG IETS TE LEREN VAN DIE ROMEINEN?

Halen we meer uit dat oude Rome dan ruïnes als decor voor vakantieselfies of Latijnse citaten die je al dan niet correct kan spuien of op je arm tatoeëren? Aspecten van Rome, door geboren vertellers.

Op basis van de meest recente, soms verrassende, wetenschappelijke inzichten werpen experts een licht op een aantal tot nog toe zo goed als onbelichte aspecten van deze cultuur die een beslissende invloed uitoefende op de smeltkroes die Europa was en is. In deze Romereeks wordt telkens één aspect van de Romeinse samenleving en politiek behandeld.
 
     
 

HET ROMEINSE LEGER (IN LEVENDEN LIJVE!)

BERNARD VAN DAELE

Archeoloog Bernard Van Daele scheidt waarheid van waan in een aanschouwelijke uiteenzetting over het Romeinse leger. Legioensoldaat Quintus gidst je van de clichés à la de ‘Belgen zijn de dappersten aller Galliërs’ en de Romeinen die ‘kwamen, zagen en overwonnen’ naar een correcte kijk op militair Rome. En het antwoord op een goede vraag: wordt de Romeinse strijdtactiek nog steeds gevolgd?
 
 
 
     
 
 
  WOENSDAG 16 DECEMBER - 19:30EEN ORGANISATIE VAN
HET GEUZENHUIS& UPV
INKOM:
€ 3 (LEDEN) / € 5 (NIET-LEDEN)


GEANNULLEERD WEGENS HUIDIGE CORONAMAATREGELEN

 
     
     
     
 

ANDERE LEZINGEN IN DEZE REEKS

 
 
 
 

SEKS EN GENDER IN ROME

LUC VERNAILLEN
14/10/2020


LEES MEER