­ROMEREEKS: Seks & Gender


 

 

Omwille van de nieuwste coronamaatregels is het verplicht op uw inschrijving op voorhand te reserveren en betalen. Dit gaat gemakkelijk via de Inschrijfknop op deze pagina, waarna u wordt doorverwezen naar Eventbrite om tickets te bestellen (€5 niet-leden, €3 leden). Indien er zich een probleem voordoet of u verdere vragen heeft: aarzel dan niet om jasmin@geuzenhuis.be zo snel mogelijk te contacteren en zo komen we samen tot een oplossing. Bedankt voor uw begrip. 

 
 

VALT ER NOG IETS TE LEREN VAN DIE ROMEINEN?

Halen we meer uit dat oude Rome dan ruïnes als decor voor vakantieselfies of Latijnse citaten die je al dan niet correct kan spuien of op je arm tatoeëren? Aspecten van Rome, door geboren vertellers.

Op basis van de meest recente, soms verrassende, wetenschappelijke inzichten werpen experts een licht op een aantal tot nog toe zo goed als onbelichte aspecten van deze cultuur die een beslissende invloed uitoefende op de smeltkroes die Europa was en is. In deze Romereeks wordt telkens één aspect van de Romeinse samenleving en politiek behandeld.
 
     
 

SEKS EN GENDER IN ROME

LUC VERNAILLEN

De tweedeling man-vrouw reguleerde lange tijden ons Westers denken – ook over seksualiteit. Kende de Romeinen die ook? Was het beleven van seksualiteit aan de regels gebonden die wij vandaag cultureel meedragen? Of is dat een religieuze invulling van een heikel onderwerp? Zouden wij van hen kunnen leren, in deze tijden van gender-fluïditeit? Historicus Luc Vernaillen licht toe.
 
 
 
     
 
 
  WOENSDAG 14 OKTOBER - 19:30EEN ORGANISATIE VAN
HET GEUZENHUIS& UPV
INKOM:
€ 3 (LEDEN) / € 5 (NIET-LEDEN)


INSCHRIJVEN
 
     
     
     
 

ANDERE LEZINGEN IN DEZE REEKS

 
 
 

HET ROMEINSE LEGER (IN LEVENDEN LIJVE!)

BERNARD VAN DAELE
16/12/2020

LEES MEER