ROMEREEKS: Bevolking & Migratie


 

 

Omwille van de nieuwste coronamaatregels is het verplicht op uw inschrijving op voorhand te reserveren en betalen. Dit gaat gemakkelijk via de Inschrijfknop op deze pagina, waarna u wordt doorverwezen naar Eventbrite om tickets te bestellen (€5 niet-leden, €3 leden). Indien er zich een probleem voordoet of u verdere vragen heeft: aarzel dan niet om jasmin@geuzenhuis.be zo snel mogelijk te contacteren en zo komen we samen tot een oplossing. Bedankt voor uw begrip. 

 
 

VALT ER NOG IETS TE LEREN VAN DIE ROMEINEN?

Halen we meer uit dat oude Rome dan ruïnes als decor voor vakantieselfies of Latijnse citaten die je al dan niet correct kan spuien of op je arm tatoeëren? Aspecten van Rome, door geboren vertellers.
Op basis van de meest recente, soms verrassende, wetenschappelijke inzichten werpen experts een licht op een aantal tot nog toe zo goed als onbelichte aspecten van deze cultuur die een beslissende invloed uitoefende op de smeltkroes die Europa was en is. In deze Romereeks wordt telkens één aspect van de Romeinse samenleving en politiek behandeld.
 
     
 

DE ROMEINSE BEVOLKING, MIGRATIE EN GROOTSTEDELIJKE PROBLEMEN

PAUL ERDKAMP

Net als steden nu trok Rome als grootstad mensen van overal aan. Leidde die culturele verscheidenheid tot racisme? Hoe tolerant was de Romeinse staat tegenover al die culturele verschillen? Wat betekende het begrip ‘identiteit’ toen? Welke oplossingen bedacht men voor het samenleven in de grootstad?
Paul Erdkamp is professor geschiedenis van de klassieke oudheid aan de VUB. Zijn onderzoek is toegespitst op economische, demografische en militaire aspecten van de Romeinse wereld.
 
 
 
     
 
 
  WOENSDAG 16 SEPTEMBER - 19:30EEN ORGANISATIE VAN
HET GEUZENHUIS& UPV

INKOM:
€ 3 (LEDEN) / € 5 (NIET-LEDEN)

VOLZET