Beste Feesteling...

 

Beste Feesteling,
 
Hopelijk ben je uitgeslapen en okselfris gewassen, want vandaag is het jouw dag. Jaja, helemaal van jou. Leg je haar dus goed en maak je klaar voor een bijzonder Feest Vrijzinnige Jeugd 2020. Natuurlijk hadden we je graag een groot feest gegeven met veel toeters en bellen. Helaas lukt dat dit jaar niet door dat vervelende coronavirus. Maar dat virus houdt jou niet tegen om te groeien. En groeien doe jij! In je hoofd, in je lijf en in je hart. Daar gaat het Feest Vrijzinnige Jeugd om: over groeien en klaar zijn voor de volgende stap in je leven. Lang leve de puberteit!

Een tiener zijn is niet gemakkelijk. Plots komen er allerlei verantwoordelijkheden op je af die je nog niet kende. Maar geen zorgen, dat lukt wel. En door keurig alle maatregelen tegen corona te blijven volgen, leer je nu al vanzelf hoe het is om verantwoordelijk te zijn. En zit je hoofd vol vragen? Alweer geen zorgen, er zijn heel wat boekjes die je leren hoe je de puberteit overleeft. Er bestaan zelfs gebruiksaanwijzingen om je ouders opnieuw op te voeden, mocht dat nodig zijn. Die tips staan ook allemaal op het internet. Vind je ze niet meteen, vraag dan raad aan je leerkracht niet-confessionele zedenleer. Die helpt je met plezier op weg.
Nu moet er ons iets van het hart. We missen jou en we denken aan jou. Daarom hebben wij een leuk filmpje voor je gemaakt. Je vindt het hier: https://youtu.be/EKzRfDrcP_I

En er is nog iets. Kom even wat dichter bij het scherm, want het is tussen jou en ons. We hebben een geheim YouTube-kanaal gemaakt. Daar vind je nog een heleboel andere filmpjes die bij het feest passen, en ook een speciale bijdrage van dokter Bea en haar Nederlandse collega dokter Corrie. Nog niet genoeg? Er staan ook instructievideo’s op die je bijvoorbeeld leren hoe je zelf een cool en feestelijk T-shirt ontwerpt, hoe je begint met breakdancen of hoe je - Boem! Boem! - met je handen kan drummen op het ritme van de jungle. Surf snel naar https://www.youtube.com/playlist…  en laat je helemaal gaan.
Of neen, wacht! We zijn nog niet klaar. Volgende week vrijdag, op 15 mei, vieren we opnieuw met Feest in je Kot. Dat is een virtuele fuif voor alle feestelingen van Vlaanderen en Brussel. Een dj draait dan twee uur lang alle verzoeknummers waarop je uit de bol wil gaan in je kot. Ook jouw foto’s en filmpjes van de uitdagingen – Niet vergeten! Ze wachten op jou! – horen daarbij. Surf naar feestinjekot.be om ze te delen en om je verzoeknummers aan te vragen. Je hebt nog de tijd tot 15 mei.
Twee keer feest dus. Volgende week én vandaag. Want, nog eens, het is jouw dag. Bekijk de filmpjes, chat of app met je feestgenoten, zet een dansmuziekje op … En niet vergeten: ook jij bent een held!

Lieve groet van ons feestcomité
Els Hoogstoel