BOTTEQUIN, EEN LEVEN, EEN FENOMEEN


 
LEZING

Naar aanleiding van de tentoonstelling organiseert KIG een lezing met/over en door fotograaf Jean–Marie Bottequin.

Jean–Marie Bottequin is een veelzijdig kunstenaar die de microbe van de fotografie te pakken kreeg in het begin van de jaren 60. Hij startte met reportages van huwelijken en begrafenissen maar schakelde al snel over naar portretten en naaktfotografie waarin hij zich specialiseert. Zijn eerste tentoonstellingen vonden plaats in ‘t Trefpunt. Tot 1967 werkte hij als fotograaf voor de KNS. 

Zijn verhuis naar München zorgde voor een samenwerking met het tijdschrift Quick en later met Bernie Cornfeld. Hij portretteerde o.a. Andy Warhol, Ingrid Bergman en was bevriend met Rainer Werner Fassbinder. Vanaf 1972 wordt hij de huisfotograaf van het Beierse staatstheater waar hij samenwerkte met Ingmar Bergmann. Ook portretteerde hij o.a. Andy Warhol, Ingrid Bergman, Roman Polanski en vele andere. Er volgen nog vele samenwerkingen met het Ballet van Vlaanderen, het tijdschrift ‘Lui’, Playboy en vele andere. 

Naast zijn professionele carrière als lesgever en psychotherapeut speelt hij ook mime met het gezelschap ‘Les Cantomines’. Kortom een zeer boeiende en interessante kunstenaar. 
   
       
  Woensdag 13 september 2017 - 20:00
   
       
  KUNST IN HET GEUZENHUIS

Prijs: € 2

Info en inschrijving:
martine@geuzenhuis.be
09 220 80 20
(inschrijven kan tot en met 8 september)
   
       
       
       
  SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF