IHEU LANCEERT NIEUW FREEDOM OF THOUGHT RAPPORTOp 5 december stelt de ‘International Humanist and Ethical Union’ (IHEU), de internationale koepelorganisatie van de vrijzinnig humanistische verenigingen, het nieuwe rapport ‘Freedom of Thought’ voor over de situatie van atheïsten, humanisten, vrijdenkers en seculieren in de wereld.

Het rapport over vrijheid van denken is het enige jaarrapport dat onderzoek verricht naar de rechten en behandeling van atheïsten en humanisten wereldwijd. Het rapport richt zich op niet-religieuzen, ongeacht of ze zich als atheïsten, humanisten, seculieren, agnosten of vrijdenkers identificeren. Naast deze brede doelgroep focust het rapport op de discriminatie van vrijheid van denken gepleegd door staatshoofden.

Ook houdt men rekening met illegale vervolgingen en sociale discriminatie door burgers. De parameters van het onderzoek richten zich op nationale wetten die in tegenspraak zijn met specifieke mensenrechten van niet-gelovigen zoals de vrijheid van denken, vrijheid van meningsuiting en van vereniging.

De officiële lancering vindt plaats in de bibliotheek van het Europees Parlement. De voorstelling wordt geleid en gemodereerd door Dennis de Jong MEP, medevoorzitter van de 'Intergroup on Freedom of Religion or Belief and Religious Tolerance'. De sprekers zijn onder andere de directeur communicatie van IHEU Bob Churchill, atheïstisch activist en schrijver Kacem El Ghazzali en Europese diplomatieke vertegenwoordigers.

     
  INSCHRIJVEN

Inschrijven is gratis maar verplicht.
(Gelieve in te schrijven vóór 29 november.)

Waar: Bibliotheek Europees Parlement
Wanneer: 5 december 2017 tussen 10u30 en 13u00.

Verzamelen aan het Altierro Spinelli gebouw waar u zal opgewacht worden door Ellen Verhoog (Intergroup Secretariat).

Bij inschrijving is bewijs van identiteit noodzakelijk

Deze presentatie van het Freedom of Thought Report is gratis en voor iedereen toegankelijk. Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen. Help ons daarom de aanwezigheid zo groot mogelijk te maken en verspreid massaal deze ‘save the date’.