Huis van de Mens in het GeuzenhuisWat lang gold als een goed maar onwaarschijnlijk idee, is eindelijk werkelijkheid geworden.  Het HuisvandeMens Gent is verhuisd naar het Geuzenhuis. Voortaan kunt u dus op één locatie terecht voor informatie, een luisterend oor (vrijzinnig humanistische begeleiding), de viering van belangrijke momenten in het leven (plechtigheden) en activiteiten (gemeenschapsvorming). De vrijzinnig humanistische consulenten kunnen u ook bijstaan en informatie geven voor alle beslissingen in verband met het levenseinde (wilsverklaringen).

  HuisvandeMens Gent
Kantienberg 9D
9000 Gent

09 233 52 26
gent@deMens.nu

 

Wat houdt dat in, vrijzinnig-humanistische begeleiding?

Bij deMens.nu staat de mens centraal. En mensen hebben mensen nodig. Daarom vind je ons overal in Vlaanderen en Brussel.

In het huisvandeMens is iedereen welkom. De vrijzinnig humanistische consulenten helpen je graag verder.Soms loop je de muren op. Ruzie thuis, problemen op het werk…
Of je zit in de knoop. Je voelt je alleen, je mist iemand of je zit in de put na je ontslag. Er zijn duizend-en-één redenen om het allemaal even niet meer te zien zitten. Gelukkig sta je er op die momenten niet alleen voor.

In het huisvandeMens vind je een luisterend oor. Elk verhaal, lang of kort, persoonlijk of praktisch, kan je er kwijt. Je hart uitstorten lucht op. Bovendien helpt het om orde te scheppen in de chaos in je hoofd. De vrijzinnig humanistische consulent nodigt je uit om je situatie eens door een andere bril te bekijken.
Zo ontdek je misschien nieuwe mogelijkheden waar je het al lang niet meer verwachtte.

De consulent helpt je zoeken, maar jij bepaalt welke weg je kiest. Zo geef je zelf weer zin aan je leven. Nooit zal de consulent je iets opdringen. Jij beslist uiteindelijk of er iets moet gebeuren en wat er dan precies moet gebeuren. Zelf redeneert hij als vrijzinnig humanist, maar hij heeft respect voor jouw opvattingen. Deze begeleiding is volledig gratis.

Vrijzinnig-humanistische plechtigheden

Benieuwd naar wat vrijzinig-humanistische plechtigheden je kunnen bieden? Enkele reportages op een rijtje: