Stoicon-X Gent | 21 mei 2022 | ZebrastraatDENK BETER, LEEF BETER! 


 Na twee online edities, landt Stoicon-X Gent  op zaterdag 21 mei voor het eerst op zijn oorspronkelijk bedoelde bestemming: Zebrastraat in Gent.

Het stoïcisme is een praktische filosofie die ons leert omgaan met moeilijke omstandigheden en controle te krijgen over ons leven. Op Stoicon-X Gent ontdek je deze filosofie aan de hand van korte talks, workshops en informele ontmoetingsmomenten. Want naast de theorie, maakt het stoïcisme ook onmiddellijk de vertaalslag naar de praktijk.


 

ONTDEK STOICON-X GENT

 Programma

Op Stoicon-X Gent 2022 leert Seneca je hoe je je focus kan bewaren in de 'druk druk druk' mentaliteit van vandaag. Vertellen stoïcijnse experts hoe je kwaadheid kan temperen en hoe je om kan gaan met angst in deze onzekere tijden. Wat hadden stoïcijnen trouwens te vertellen over oorlog voeren?

Je hoort aangrijpende verhalen, persoonlijke getuigenissen en stoïcijnse tips over omgaan met ziekte, tegenslag en rouw. Tot slot maak je ook kennis met praktische oefeningen en technieken om je mentale weerbaarheid op peil te houden. 

Ontdek het volledige programma en uurschema op

 

Stoicon-X: is het iets voor jou?

De filosofische inzichten van de stoïcijnen, liggen niet voor niets aan de basis van de cognitieve gedragstherapie. De stoïcijnse basisprincipes kunnen je helpen om de complexiteit van het 21ste-eeuwse te trotseren. Deze filosofie leert je je mentale weerbaarheid te verhogen en een zinvol en gelukkig leven uit te bouwen.

Het kan je helpen jouw angsten te overwinnen, te stoppen met piekeren en je negatieve gedachten te ontgroeien. Iedereen is volgens de stoïcijnen in principe in staat gemoedsrust te vinden.

Dat gevoel van sereniteit bereiken gaat echter niet vanzelf. Het is het resultaat van inzicht én het besluit om deze ideeën in de praktijk uit te oefenen. Stoicon-X Gent is er voor iedereen, kenner of leek, die dat wil proberen.

Het moderne stoïcisme is geen zweverige of oppervlakkige zelfhulppraat. Het is een doordachte filosofie die aansluit bij een rationele levenshouding en een wetenschappelijk wereld-en mensbeeld. Aan de hand van korte talks én praktische workshops vind je op Stoicon-X Gent inspiratie voor het moderne leven en ontmoet je gelijkgestemde zielen.

Het concept Stoicon-X is het intellectuele eigendom van Modern Stoicism Ltd.

 

 


ZATERDAG 21 MEI 2022 - 10:00 - 17.30

ZEBRASTRAAT - ZEBRASTRAAT 32, 9000 GENT


EEN ORGANISATIE VAN

GEUZENHUIS i.s.m. huisvandeMens GentPROGRAMMA & TICKETS

www.stoiconx-gent.com

                       

MEER INFO

communicatie@geuzenhuis.be