HET RAADSEL VAN GOED EN KWAAD


  BOEKVOORSTELLING

Belangrijke update: dit fantastisch programma bereikte jullie massaal. Hou zeker en vast deze pagina in de gaten want we wijken uit naar de Blandijn, auditorium Suzanne Lilar, Blandijnberg 2


Het raadsel van goed en kwaad. Over wat mensen beweegt

van CHRISTIEN BRINKGREVE
met PAUL VERHAEGHE & ALICJA GESCINSKA

Wat is het geheim achter de destructieve krachten van het bestaan, zoals oorlogsmisdaden, zelfmoord en depressie? Waarin schuilt het goede? De Nederlandse sociologe Christien Brinkgreve probeert het raadsel van goed en kwaad te ontrafelen en gaat op zoek naar wat mensen beweegt. Met een inleiding door Paul Verhaeghe en een interview door Alicja Gescinska.

Brinkgreves zoektocht mondde uit in een boek: 'Het raadsel van goed en kwaad. Over wat mensen beweegt' (Atlas Contact, 2018). Daarin komt ze tot de conclusie dat niet de sterfelijkheid, maar de nataliteit – geboortelijkheid – de kern is van ons bestaan. Het boek verbindt het persoonlijke met het wetenschappelijke en het literaire. Het is opgebouwd uit 32 kortere stukjes, of variaties, naar de Goldbergvariaties van J.S. Bach. Zo probeert ze door te dringen tot de ingewikkelde kern van ons bestaan. Meer weten? Lees hier een interview met Brinkgreve over haar boek.

Over de sprekers:
Christien Brinkgreve
Dankzij haar talloze publicaties werd Christien Brinkgreve een van Nederlands zichtbaarste sociologen. Ze schreef onder meer boeken over modern ouderschap en over gezag. In 2014 verscheen haar veelbesproken boek 'Vertel. Over de kracht van verhalen.'

Paul Verhaeghe is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de UGent. Hij is zelf auteur van een aantal succesvolle boeken, zoals Liefde in tijden van eenzaamheid, Identiteit en Autoriteit.

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe en programmamaakster. Recent publiceerde ze haar goed onthaalde roman Een soort van liefde. Alicja Gescinska groeide uit tot een TV-persoonlijkheid dankzij haar prachtige interviews met erg uiteenlopende denkers voor het Canvasprogramma Wanderlust.

   
       
  woensdag 20 juni 2018 - 20:00    
       
  VERMEYLENFONDS@UGENT, GEUZENHUIS, BOEKHANDEL WALRY & ATLAS CONTACT

Deelname: gratis
Wel even inschrijven aub.

INSCHRIJVEN

09 223 02 88
   
       
       
       
  SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF