GENTSE KINDEREN VIEREN FEEST VRIJZINNIGE JEUGD OP ZATERDAG 6 MEI

Ook dit jaar werkten het comité Feest Vrijzinnige Jeugd, het VC Geuzenhuis, ouders en grootouders, sympathisanten en de leerkrachten moraal van niet minder dan 36 scholen samen om al onze feestelingen een speciale dag te bezorgen. Met workshops die zinderden van creativiteit, muzikaliteit en jeugdige energie. Dit jaar kozen we voor het thema vrijheid.

Onze Feestelingen zetten een belangrijke stap op hun pad naar volwassenheid. Het zal erop aankomen om bewust te leren omgaan met de groeiende vrijheid die dat met zich meebrengt. Als kind vertaalden we ‘vrijheid’ als lekker doen wat we willen. Maar vanaf nu zal de wereld en het leven van onze Feestelingen stilaan veranderen. Vrijheid zal meeren meer neerkomen op keuzes maken. En die zijn niet altijd vrijblijvend. Goed informeren en goed nadenken kunnen een wereld van verschil maken.

Maar laat ons vooral eerst feest vieren. Nadat onze Feestelingen zich in de voormiddag hebben kunnen uitleven in een workshop naar keuze, toonden ze op het podium wat ze geleerd hebben en vergezelden ze hun ouders en familie achteraf voor een feestelijke receptie.

WIE ZIJN WE?

TERUGBLIK OP DE VORIGE EDITIES


FOTO'S 2017