WE NEED TO TALK ABOUT ... ARTIFICIAL INTELLIGENCE

VC GEUZENHUIS I.S.M. DE MAAKBARE MENS en Hv Gent

Er is veel te doen rond de 'bedreiging' die A.I. voor de mensheid zou kunnen inhouden, zoals blijkt uit de boodschappen van Bill Gates, Elon Musk en Stephen Hawking. Maar wat is artificiële intelligentie precies en hoe verschilt het van ‘gewone intelligentie’? Hoever staan we op dit moment? Nick Bostrom, Oxford professor in dit vakgebied, stelt dat A.I., eens gerealiseerd, veel gevaarlijker kan zijn dan alle technologie die we ooit ontwikkeld hebben (inclusief kernbommen). Hij waarschuwt dat als we die technologische ontwikkelingen niet nauwgezet monitoren, we het risico lopen onze eigen ondergang te bewerkstelligen. Is dit een terechte vrees?

 ZATERDAG 10 JUNI
 20:00

 LEDEN EN STUDENTEN: € 3
 NIET-LEDEN: € 5

 MEER INFO:
 PHILIPP@GEUZENHUIS.BE
 09 220 80 20

 INSCHRIJVEN KAN VIA  ONDERSTAAND FORMULIER

PANEL

 

Katleen Gabriels is doctor in de Wijsbegeerte en Moraalwetenschap. Ze is gespecialiseerd in media- en computerethiek. Momenteel is ze als gastprofessor verbonden aan de VUB en werkt ze als assistant professor aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ze bestudeert de ethische gevolgen van computertechnologie. In 2016 verscheen haar boek Onlife, over de troeven en valkuilen van onze digitale samenleving
 
     

Erik Mannens is professor bij IDLab, CTO DataScience bij imec en Research Manager bij de Universiteit Gent sinds 2005 waar hij met succes meer dan 50 projecten leidde. Sinds 2008 legt hij de grondstenen in de ontwikkeling van Open Data in Vlaanderen. Hij stond aan de wieg van de eerste Hackatons en is medeoprichter van de Open Knowledge Foundation  
     

Deevid De Meyer is Data Scientist bij Craftworkz, een jonge onderneming die prototypes bouwt van zowel software als hardware. Het jonge geweld van Craftworkz focust heel hard op artificiële intelligentie. In dat domein kwamen ze ook als één van de winnaars uit de bus tijdens de International Hackathon van BNP Paribas. Craftworkz bouwt onder andere chatbots. Dat zijn een soort robots die autonoom kunnen chatten met klanten.  
     

Pepper is de eerste humanoïde robot die in staat is om eenvoudige menselijke emoties kan herkennen en zijn gedrag op gepaste wijze aan te passen. Hoe meer aandacht je hem geeft, hoe beter hij je zal leren kennen. Pepper leest emoties van mensen door middel van een analyse van de gezichtsuitdrukking en de stempatronen. Ook Pepper zal aanwezig zijn om een kleine demonstratie van zijn kunsten geven.
 
     

Moderator

   

Fredo De Smet is de bezieler van Gent M, een denktank over technologie. Regelmatige meetups zorgen ervoor dat men in open groep kan bijleren over alles wat met technologie en nieuwe media te maken heeft. Daarnaast helpt Fredo met VRT Sandbox Belgische startups innoveren door samenwerkingen met de VRT op te zetten.  

We need to talk about ...

Deze avond kadert in onze reeks We need to talk about ... Maandelijks gaan we in gesprek rond een actueel thema, met experts die geen controverse uit de weg gaan. We vragen hen het kluwen aan meningen te ontwarren. Er is ruimte voor interactie met het publiek en na het gesprek kan iedereen nakaarten aan de bar. 

Podcast

De panelgesprekken worden ook integraal online gezet. Beluister de podcast hier 

INSCHRIJVEN

naam:   
voornaam:   
e-mailadres:   
aantal personen:   
opmerkingen:   
 

Herhaal de bovenstaande code: