WE NEED TO TALK ABOUT FEMINISM


Heleen Debruyne en Griet Vandermassen
Moderator: Cathérine Ongenae

Het Geuzenhuis

Wat is de toekomst van het feminisme? Feminisme lijkt terug mainstream te worden, getuige de grote opkomst op de vrouwenmarsen tegen Trump, of vrouwen als Murielle Scherre, die ongegeneerd hun okselhaar laten staan als vorm van protest. Tegelijk blijft feminisme voor velen een vies woord, waarmee ze zich liever niet associëren. Intussen woeden er onder feministen bitsige discussies. Zijn genderverschillen louter het gevolg van socialisatie, of speelt onze ‘natuur’ ook mee? Kan Beyoncé een uithangbord voor modern feminisme zijn als ze in elke videoclip in lingerie staat te dansen? Kortom, het is tijd dat we eens praten over feminisme. Dat doen we dan ook met Heleen Debruyne en Cathérine Ongenae.

Heleen Debruyne
is schrijfster, historica en kenner van de geschiedenis van de feministische beweging. Ze is ook de bezieler van de podcast Vuile lakens, een podcast over seks, lichaam en alles waar je in keurig gezelschap niet durft over te praten. Haar roman De Plantrekkers verscheen in het voorjaar van 2016.
Cathérine Ongenae is antropologe en cultuurwetenschapper, maar werkt als journaliste. Ze is (co-) auteur van het succesvolle boek #Seksisme (Nee, wij overdrijven niet!).

Dit panelgesprek maakt deel uit van onze reeks ‘We need to talk about ...’. Elke eerste donderdag van de maand gaan we in gesprek rond een actueel thema. We nodigen daarbij een aantal experts uit die geen controverse uit de weg gaan en vragen hen om het kluwen van meningen te ontwarren. Er is ruimte voor interactie met het publiek en na het gesprek kan iedereen verder nakaarten aan de bar.

 Donderdag 9 maart 
 20:00

 GRATIS TOEGANG

 Inschrijven kan via 
 onderstaand
 formulier

 


Inschrijven

Toegang is gratis. De plaatsen zijn beperkt. Wil je zeker zijn van een plaats, dan kan je hieronder inschrijven
naam en voornaam:   
e-mailadres:   
aantal personen:   
opmerkingen:   
 

Herhaal de bovenstaande code: