Feest Vrijzinnige Jeugd Gent op zaterdag 25 april 2015

 

wie zijn we?

terugblik op de vorige edities


53e Feest Vrijzinnige Jeugd Gent - 'De wereld in beweging' - zaterdag 23 april 2016


Op zaterdag 23 april 2016 organiseren we voor de 53ste keer het Feest Vrijzinnige Jeugd voor alle ingeschreven kinderen uit het zesde leerjaar van de gemeenschaps- en stadsscholen van Groot-Gent, Heusden en Wetteren.

Kinderen en jongeren zijn constant in beweging. Niet alleen letterlijk, ook figuurlijk: in hun leven bewegen ze zich van kruispunt naar kruispunt, nemen ze hun eigen afslagen en stippelen ze zo zelf hun route uit. Bij elk kruispunt is het nuttig even stil te staan. Dat doen we dan ook graag met elkaar: alle Feestelingen staan immers op hetzelfde kruispunt in hun leven. 

In de hoofden en harten van de Feestelingen beweegt er ook heel wat, meer dan je zou vermoeden. Dat bewijzen de prachtige kunstwerkjes en performances op het Feest Vrijzinnige Jeugd elk jaar opnieuw.
We beleven turbulente tijden. Samen kunnen we proberen de wereld waarin we leven en opgroeien te begrijpen, er 'zin' in te leggen en ons niet laten tegenhouden door angst, haat of andere negatieve emoties.

Door middel van verschillende dynamische workshop gaven we gestalte aan ons feest. 

Het Feest praktisch


Het feest (toonmoment) is in het auditorium van de Universiteit Gent(Ufo), Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent (naast het Rectoraat).

Uw kind inschrijven voor het Feest Vrijzinnige Jeugd?
De inschrijvingen verlopen via de leerkracht niet-confessionele zedenleer van uw zoon of dochter.
Het eerste deel van de inschrijvingen loopt van november tot aan de kerstvakantie 2015. Hierin geven alle leerlingen die geïnteresseerd zijn aan dat ze willen deelnemen aan het Feest 2016.

In februari 2016 krijgen alle ingeschreven leerlingen meer informatie over de workshops waaruit ze kunnen kiezen. De inschrijvingen voor de workshops lopen van februari tot eind maart.

 

Dagprogramma


8:30    Verzamelen van alle feestelingen in de foyer van het Ufo
Ouders kunnen hun kinderen afzetten in het Ufo. Vergeet vooral niet om je deelnemerskaart mee te brengen! Onze vrijwilligers zorgen er dan voor dat je in de juiste groep terecht komt.
De ouders ontvangen aan het onthaal het attest ‘werk verlet’.9:00    Start van de workshops. Na de groepsfoto gaan de Feestelingen, te voet, in groep naar de verschillende locaties waar we de workshops organiseren, onder begeleiding van een leerkracht of vrijwilliger.

11:15    Ontvangst van de ouders en familie & afhalen polsbandjes voor de receptie en/of uw attest 'werk verlet' (Ufo)


11:50- 13:30    Bezinningsgedeelte / toonmoment / wervelend totaalspektakel voor (en door) de feestelingen, ouders,familie en genodigden in het auditorium Leon De Meyer (Ufo)


Vanaf 13:30    Uitgebreide receptie met de feestelingen, ouders, familie, vrienden, sympathisanten en genodigden in de foyer (Ufo)


Nog vragen? Aarzel niet om ons secretariaat te contacteren via Thomas Lemmens - 09 220 80 20 - thomas@geuzenhuis.be.