GENT


 

zondag 25 oktober 2020, 14:00

Euthanasie, toppunt van autonomie?

DE MAAKBARE MENS

Wim Distelmans, Heidi Mertes, Frank Schweitser, Jacinta De Roeck, Nele Van Den Noortgate, Yves Desmet, An Ravelingien, Tom Balthazar en Lieve Thienpont

 De Dag van De Maakbare Mens staat dit jaar in het teken van het levenseinde. Volg 2 debatten en de uitreiking van de Prijs De Maakbare Mens.

De Prijs De Maakbare Mens gaat naar LEIF, het Levenseinde Informatie Forum. Het is een erkenning voor de morele moed die LEIF aan de dag legt om het recht op zelfbeschikking bij het levenseinde te garanderen. Voorzitter Wim Distelmans neemt de prijs in ontvangst.

Wat is zelfbeschikking? Waar liggen de grenzen van onze autonomie? Hoe ver moeten zorgverleners meegaan in de wens de patiënt? Vragen voor een panelgesprek met Lieve Thienpont, An Ravelingien en Tom Balthazar. Moderator is Yves Desmet.

Hoe ervaren mensen die rechtstreeks in contact komen met euthanasie de euthanasiewet? Hoe verloopt de uitvoering in de praktijk? Is een wetswijziging nodig? Voer voor een discussie met Frank Schweitser, Jacinta De Roeck en Nele Van Den Noortgate. Yves De smet leidt het gesprek.

 

Deelname: €5

Info en inschrijving: info@demaakbaremens.org / 03 205 73 10 / www.demaakbaremens.org  

Locatie:  De Centrale of online, Ham 72, 9000 Gent 

 

 

 

VOEG EVENT TOE  

AALST 

DEINZE  

DENDERLEEUW   

DENDERMONDE   

DRONGEN

EEKLO  

GENT  
   

GERAARDSBERGEN  

HERZELE  

LOCHRISTI  

MOERBEKE-WAAS  

OUDENAARDE  

RONSE  

SINT-NIKLAAS  

WAARSCHOOT  

ZELZATE  

ZOMERGEM  

ZOTTEGEM