DENDERMONDE


COVID-19 UPDATE Hierbij melden wij dat de lezing van Dries De Graeve op 2 april 2020 geannuleerd wordt onder meer omwille van het feit dat CC Belgica de deuren sluit tot en met 3 april 2020, in overleg met de spreker gaan we op zoek naar een alternatieve datum. 

GEANNULEERD | donderdag 2 april 2020, 19:30

Mensenrechten hier & elders, nu & straks 

Humanistisch Verbond Vrijzinnig Dendermonde

Wies De Graeve , directeur van Amnesty International Vlaanderen

Na de Tweede Wereldoorlog namen de nog maar net opgerichte Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Dertig artikels sommen de basisnoden van ieder mens om mens te zijn op. Ze gaan over welzijn, identiteit, veiligheid en vrijheid. Zeven decennia na het aannemen van de Verklaring worden mensenrechten nog altijd vanuit allerlei hoeken en op allerhande manieren uitgedaagd. Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen, neemt de handschoen op en presenteert vol overtuiging het alternatief. Hij toont hoe mensenrechten ook in deze complexe tijden een bruikbaar moreel kompas zijn om een consequente en menselijke houding aan te nemen in moeilijke dossiers als de doodstraf, privacy, de vluchtelingencrisis of gewapend conflict. Aan de hand van concrete thema’s illustreert Wies De Graeve dat mensenrechten geen hol, theoretisch concept zijn, maar dat ze de kracht hebben om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid. 

 

 

Deelname:  €5 Leden / €8 Niet-leden

Info en inschrijving: hvvdendermonde@gmail.com - 0495 70 37 44

Locatie: Bert Heuvinckzaal - CC Belgica - Kerkstraat 24, 9200 Dendermonde

 

- - - - - - - - - -

vrijdag 20 november 2020, 20:00

Lezing : “Wat zoudt gij zonder ‘t vrouwvolk zijn ?” 

Humanistisch Verbond Vrijzinnig Dendermonde

Monika Triest

Monika Triest is onder meer titularis van de eerste leerstoel vrouwenstudies aan de universiteit van Amsterdam, gewezen voorzitster van het vrouwen overleg Komitee en auteur van diverse boeken over feminisme & vrouwenrechten ; zij zal een bevlogen pleidooi houden voor de verbetering van de positie van de vrouw in onze samenleving. 

 

 

Deelname:  €5 Leden / €8 Niet-leden

Info en inschrijving: hvvdendermonde@gmail.com - 0495 70 37 44

Locatie: Bert Heuvinckzaal - CC Belgica - Kerkstraat 24, 9200 Dendermonde

 

- - - - - - - - - -
VOEG EVENT TOE 

AALST

DEINZE

DEnderleeuw

DENDERMONDE

DRONGEN  

EEKLO  


GENT  

GERAARDSBERGEN  

HERZELE  

LOCHRISTI  

MOERBEKE-WAAS  

OUDENAARDE  

RONSE  

SINT-NIKLAAS  

WAARSCHOOT  

ZELZATE  

ZOMERGEM 

ZOTTEGEM