Boekvoorstelling 'Magische en helende stenen. Feiten en mythes' door Claire Moens.

 

 
 


"Mensen zijn duidelijk op zoek naar zingeving, NAAR IETS WAT HOOP BIEDT, EN willen in bezit zijn van een eigen stukje magie."

CLAIRE MOENS


Skepp @ geuzenhuis

BOEKVOORSTELLING MAGISCHE EN HELENDE STENEN. FEITEN EN MYTHES. 

Het geloof in helende kristallen kent de laatste jaren een revival. Van het stoffige imago van geitenwollensokken en de link met de hippiecultuur is niet veel meer over: het is een blitse miljoenenbusiness geworden en therapie met helende kristallen en edelstenen wordt gepromoot door sterren als Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham en Adele.

  Claire Moens – juwelenontwerpster en expert in edelstenen – neemt dit geloof in de magische kracht van stenen kritisch onder de loep, bekijkt de toepassingen en gaat dieper in op de beweegredenen van believers.

In een gesprek met Brecht Decoene stelt zij op woensdag 21 september haar boek voor in het Geuzenhuis: Magische en helende stenen. Feiten en mythes.

 

Schrijf je nu in  

           .

OVER DE SPREKERS

CLAIRE MOENS

Claire Moens is een juweelontwerpster en bezielster van Claire Moens Jewel Design, edelsteenkundige en SKEPP-lid.

Meer info over Claire via www.clairemoens.be


 BRECHT DECOENE

Brecht Decoene is ook lid van SKEPP, publiceerde boeken over complottheorieën en geeft in het dagelijks leven les aan middelbare scholieren.

Meer info over Brecht via www.brechtdecoene.be

 
 

OVER SKEPP

Vrij van religieuze of politieke opvattingen onderzoekt SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale) beweringen en verschijnselen die volgens de huidige stand van de wetenschap bijzonder onwaarschijnlijk of onmogelijk zijn. Tegelijk waarschuwt SKEPP voor gebakken lucht of regelrecht bedrog, dat zij door haar onderzoek maar al te vaak ontdekt.

Deze publicatie maakt deel uit van de SKEPP-reeks, een boekenreeks die tot stand komt in nauwe samenwerking met SKEPP. De hoofdredacteurs zijn Johan Braeckman, Marleen Finoulst en Tim Trachet.

 
   
 
 

▹ BOEKVOORSTELLING CLAIRE MOENS

WOENSDAG 21 SEPTEMBER 2022 - 20.00 (DEUREN: 19.30)

GEUZENHUIS - KANTIENBERG 9, 9000 GENT


▹ een organisatie van 

GEUZENHUIS I.S.M. SKEPP


GRATIS boekvoorstelling

GRAAG WEL EVEN RESERVEREN HIERONDER

IK WIL ME GRAAG INSCHRIJVEN


 

▹MEER INFO VIA

 communicatie@geuzenhuis.be