­     
 

Ons leven wordt steeds meer bepaald door de markt. Dat geldt ook voor onze wensen, waarden en levensperspectieven. De markt biedt behoeften en dromen aan en vult die ook meteen in. Voor mensen met geld dan toch, want kwetsbare groepen (armen, ouderen, maar ook groepen jongeren en migranten) vallen uit de boot.

De markt slaagt er bovendien niet in om duurzame en levensomspannende waarden te bieden, en om die te integreren in een totaalbeeld van het goede leven. De auteurs gaan op zoek naar een alternatief.

Rik Pinxten werkte aan het boek 'Wat zegt de zaak?' samen met 13 andere auteurs waaronder Meyrem Almaci, Mathias Balcaen, Luc Beltein, Koen Broucke, Ronald Commers, Jacques de Visscher, Jan Dumolyn, Hind Fraihi, Walter Lotens, Francine Mestrum, Ine Pisters, Sylvia Traey en Nathalie Vallet. 

Op donderdag 28 maart komt Pinxten zijn boek voorstellen samen met Ine Pisters en Jan Dumolyn.

 
     
 
 
 

SPREKERS

 
 
       
 

RIK PINXTEN

 

INE PISTERS

 

JAN DUMOLYN

 
  Rik Pinxten is onderzoeker en hoogleraar in de culturele antropologie en vergelijkende religiestudie aan de Universiteit Gent. 
  Ine Pisters studeerde aan UGent Geschiedenis en Vergelijkende Cultuurwetenschappen en was de voorbije dertig jaar vooral actief als projectmedewerker (research, editing, coördinatie, communicatie) in de culturele wereld. Van 2006 tot 2010 hoofdredactrice van Het Vrije Woord, van 2008 tot 2012 praktijkassistent in de Vakgroep Vergelijkende Cultuurwetenschappen UGent.
  Jan Dumolyn is historicus en hoogleraar aan de Universiteit van Gent.  

 
     
 

DONDERDAG 28 MAART 2019 - 20:00


EEN ORGANISATIE VAN

Het Geuzenhuis en Humanistisch Verbond GentINKOM
€ 3 (leden en studenten)
€ 5 (niet-leden)
€ 1 (UitPas kansentarief)

INSCHRIJVEN