­     
  Sommige mensen zijn noodgedwongen op de vlucht omwille van hun levensbeschouwing of politieke mening. Eén avond lang schetsen we hoe het is om te moeten vluchten met pakkende getuigenissen.

Sommige mensen zijn noodgedwongen op de vlucht omwille van hun levensbeschouwelijke of politieke overtuiging. Eén avond lang schetsen we hoe het is om te moeten vluchten met pakkende getuigenissen. We leggen de focus op een groep die vaak onderbelicht blijft: ongelovigen. Terwijl vrijheid van godsdienst een mensenrecht is, riskeren juist ongelovigen discriminatie en vervolging omwille van hun geloofsafvalligheid en atheïsme.

Met:
Fauzia Ilyas, een Pakistaanse ex-moslima die in 2012 de Atheist & Agnostic Alliance Pakistan oprichtte. Door haar atheïsme verloor ze alle contact met haar dochter, kreeg ze doodsbedreigingen en dreigde ze te worden opgepakt voor godslastering. In 2015 kreeg ze asiel in Nederland. Haar verhaal is typerend voor wat veel ongelovigen wereldwijd overkomt. Fauzia vertelt haar indringende verhaal en legt uit waarom ze alles over heeft voor vrijheid.

Wendy Montellano is een Belgische documentairemaker en medeoprichter van vzw Humain, een organisatie die humanitaire bijstand verleent aan vluchtelingen. Tot haar tiende woonde ze in Bolivië, tot haar vader om politieke redenen het land moest ontvluchten. In 2016 maakte Montellano de kortfilm 'Memories of Home'. Daarin vertellen zes mensen van over de hele wereld op een pakkende manier wat ze herinneren van ‘hun’ thuis. 

Kirsten Masil is studente Afrikaanse Talen aan de UGent en is al sinds anderhalf jaar betrokken bij vzw Humain. Ze ging al meerdere keren mee naar de vluchtelingenkampen van Duinkerke en kwam telkens terug met nieuwe verhalen.

Verder: om zeven uur kunt u een proteïnerijke maaltijd nuttigen, zoals die ook wordt geschonken in de vluchtelingenkampen van Duinkerke. Na de getuigenissen kunt u kijken naar een fototentoonstelling over de vluchtelingenkampen, de kortfilm ‘Memories of Home’ en de documentaire ‘Onder ongelovigen’ over de penibele situatie waarin veel ongelovigen wereldwijd zitten.

Alle opbrengsten komen ten goede aan VZW Humain.

 
 

 

 
     

Fauzia Ilyas ©Menno Kok 
 
 

 vzw Humain organiseert elke week een voedselkeuken in de vluchtelingenkampen van Calais.
 
 
 
     
 

WOENSDAG 20 MAART 2019 - 19:00


EEN ORGANISATIE VAN

Het GeuzenhuisINKOM

€ 10 (alle opbrengsten gaan naar vzw Humain)
ter plaatse te betalen

INSCHRIJVEN